V pondělí 24. června jsme se vydali na návštěvu Vodního světa, což je veřejné akvárium v obchodním domě Banco v České Lípě. Byla tam živá expozice tropických ryb a vodních živočichů. Od majitele Petra Jasanského jsme se dozvěděli, že i ryby a další živočichové mají city. Mnoho ryb dnes již patří k ohroženým druhům.

A nejen ryby: pan Jasanský spolupracuje s organizací Green Life, která sdružuje dobrovolníky, kteří se snaží zachránit pralesy a zvířata na Sumatře a v Indonésii, a se svým projektem NEPZ jezdí po různých školách s přednáškami, které přibližují práci dobrovolníků a aktuální projekty, na které se zaměřují.
Náš třídní kolektiv se rozhodl přispět na zakoupení 112 m2  tropického pralesa. My čtyři: Charlotte Fodorová, Nikola Zemanová, Kristýna Petříčková a Elizabeth Knapová jsme dohromady přispěly částkou 935 Kč, což pomůže zakoupit 107 m2 .  Ještě pár dalších spolužáků se složilo na dalších 5 m2 .
Prohlídku akvária s panem Petrem Jasanským a Monikou Kolomazníkovou jsme si náramně užili a motivovala nás k úklidu planety Země a recyklaci odpadu.
Charlotte Fodorová, Kristýna Petříčková, Nikola Zemanová a Elizabeth Knapová

7.C ZŠ Dr. Miroslava Tyrše, Česká Lípa