Předposlední den našeho pobytu, jsme se konečně dočkali a v dopoledním programu jsme si mohli vyrobit vlastní loutku. Nebylo to však úplně jednoduché, sice jsme měli všichni připravenou hlavu i látku na tělo a nějaké přírodniny a klacíky, ale správně vše spojit dohromady, bylo už na nás. Pracovali jsme s pilou, hoblíkem, kleštěmi i dalším nářadím. Na jiném stanovišti jme si museli poradit s jehlou a nití. A když bylo vše hotovo, každému udělala radost jeho loutka.

Po obědě se z nás také konečně stali pekaři. Ve skupinách jsme si připravili kvásek a po jeho vzejití také těsto na housky. Po nějakém čase, kdy nám těsto vykynulo si každý mohl uplést housku. Důležité bylo také si zapsat recept, abychom mohli tuto dobrotu upéct doma rodičům.

Po pečení housek jsme se vypravili na poslední procházku našeho pobytu. Naším cílem byly skoro čtyři kilometry vzdálené Oldřichovské vodopády. Po cestě jsme si v Oldřichově koupili zmrzlinu a dali si výborný domácí makovec od naší paní kuchařky, která bydlí na cestě k vodopádům a my se u ní pro něj zastavili. Pak už zbývalo jen dojít k cíli naší cesty a zpět domů.

Po návratu nás čekala večeře, balení kufrů a těšení se na maminky.