Letos jsme se vypravili na státní hrad Bezděz! Děti ze Zvonečku i Zvonku dostaly od rodičů příspěvek na vstup a aby se nemusely v tom pravém letním horku plahočit od vlaku na hrad a zpět, jely na výlet tentokrát autobusem, který uhradilo SRPDŠ (Děkujeme!!!)

A jak jsme si výlet užili? Krásně – však je to vidět na fotografiích! Nejdříve jsme vystoupali na hrad a paní učitelka koupila vstupenky (děti si mezi tím trochu odpočinuly a koupily suvenýry), potom jsme pozorně naslouchali vyprávění o minulosti hradu, v kapli jsme se dobíjeli pozitivní energií z oltářního kamene, prošli jsme si královský palác, purkrabský palác i druhé nádvoří, na obzoru vyhledali hrad Housku, horu Říp i Hazenburg a mělnické elektrárny, nakoukli do hradní cisterny i vystoupali asi 160 schodů na hlavní věž a odtud si prohlédli polovinu Čech…  Jistě, tak nějak vypadá prohlídka hradu každého jejího návštěvníka…       Ale my jsme SBOR!!! A tak jsme si ten náš výlet a  návštěvu hradu oživili zpíváním. V kapli i v purkrabském paláci jsme zazpívali několik písní a náš výkon byl oceněn potleskem několika náhodných posluchačů – moc nás chválili!

Po prohlídce hradu jsme sešli zpět do obce Bezděz, zastavili jsme se u stánků se zmrzlinou a limonády a hodinku čekání na autobus jsme si užili na pěkném dětském hřišti na návsi. Tam jsme se opravdu vyřádili – i proto, že nám počasí přálo pěkný den. Několik členů Zvonečku bylo na hradu Bezděz poprvé – tak hlavně oni (ale i ostatní) si určitě odnesou krásné vzpomínky na náš letošní závěrečný výlet!

(P.s. Všichni dostali celoživotní domácí úkol: kdykoliv pojedou v budoucnu na Bezděz, vzpomenou si, že jsme si tady společně zapívali…)