Ve čtvrtek 20. dubna se v Zákupech konalo okresní finále v minikopané. Do okresního finále postoupily týmy ze ZŠ Zákupy, ZŠ Nový Bor a ze ZŠ Dr. Miroslava Tyrše. Hrací systém byl stanoven tak, že se hrálo 2×15 minut hrubého času, každý s každým. Vítěz okresního finále získavá právo postoupit do krajského finále, které se bude konat 27.dubna v Zákupech…

Do prvního utkání nastoupili naši chlapci proti týmu z Nového Boru. První branku sice vstřelil soupeř, ale pak už na hřišti kralovali kluci z Tyršovky. Poločasové skóre se zastavilo na stavu 6:2 pro Tyršovku. Ve druhé půli se hra vyrovnala a hráči z Nového Boru snížili skóre na rozdíl jedné branky. To bylo ale z jejich strany vše, naopak naši hráči přidali ještě dva góly a mohli se radovat z výhry 8:6.

Ve druhém zápase jsme se nastupovali proti domácím hráčům ze Zákup s vědomím, že vítěz zápasu se stává i celkovým vítězem a tedy postupujícím do krajského finále. Průběh zápasu byl z počátku vyrovnaný, ale postupem času jsme si vytvářeli převahu, kterou jsme korunovali brankami. Zápas pro nás skončil výhrou 4:2, což znamená, že se můžeme těšit na další měření sil s nejlepšími školami z Libereckého kraje.

Sestava: J. Kněžour, J. Blažek, S. Tumenjargal, J. Bittner, D. Procházka, F. Josífko, L. Proch, P. Konečný