Vážení rodiče, zákonní zástupci, žákyně a žáci, od 18. 9. je v celé ČR nařízeno nosit roušky ve všech prostorách škol, tedy i při výuce s výjimkou žáků a pedagogů 1. – 5. ročníků, toto opatření se týká samozřejmě i naší školy. Aktuálně dle dnešního nařízení Ministerstva zdravotnictví ČR jsou roušky povinné nejen ve společných prostorách školy, ale i během výuky ve třídách.
Připomínám, že je tedy nutno vstoupit do budovy v roušce a žáci 6. – 9. ročníků budou mít roušku i v době výuky ve třídách, roušku sundávají pouze při konzumaci jídla ve školní jídelně a případně při konzumaci svačiny a pití.
Ochrana dýchacích cest u žáků a pedagogických pracovníků není vyžadována pro vzdělávací aktivity, jejichž charakter neumožňuje nošení ochranného prostředku (např. tělocvik, zpěv).
Pro žáky 1. – 5. ročníků platí povinnost nosit roušku ve společných prostorách: vestibul, šatny, chodby, toalety, ve školní jídelně (kromě konzumace jídla) a při pobytu ve školní družině (ve vnitřních prostorách).
Žádám všechny žáky školy o pečlivé dodržování této povinnosti a též o dodržování rozestupů (zejména mezi třídami při čekání na oběd) a hygienu rukou. Dělejme všichni vše pro to, aby se nám společně dařilo pokračovat v prezenční výuce.
V případě zapomenutí či znehodnocení roušky bude žákovi rouška poskytnuta v kanceláři školy.

Děkuji za porozumění a za spolupráci.

Mgr. Antonín Lačný