Úspěšné školní kolo olympiády v AJ

Po loňské online olympiádě v anglickém jazyce nás těší, že letos jsme se mohli setkat na půdě školy. Anglické klání proběhlo během února a v obou kategoriích se celkem zúčastnilo více jak 50 žáků. Jsme moc rádi, že na naší škole máme tolik příznivců tohoto světového jazyka.

Stejně jako v předchozích letech žáky nejprve čekal gramatický test a poslechová část. Dalším úkolem bylo mluvit na vylosované téma. Všichni účastníci se těchto úkolů zhostili velmi svědomitě a bravurně zvládli jak písemnou, tak i ústní část. Vybrat vítěze tedy nebylo vůbec jednoduché. Nakonec to dopadlo následovně:

V kategorii IA (6.-7.ročník) se o třetí místo dělí Viet Anh Le, Adéla Masaříková (oba 7.A) a Petra Stárková (7.C), druhá příčka patří Emě Dočekalové (7.B) a Štěpánu Linhartovi (7.A) a prvenství získal Michal Fringoš (6.C), který bude naši školu reprezentovat v okresním kole.

V kategorii IIA (8.-9. ročník) patří třetí místo Nele Kaprasové (9.A), druhé místo obsadil Tomáš Frauenberg (8.C) a vítězkou je Francesca Navarro (8.C), která postupuje do okresního kola.

Okresní kolo proběhne 18.3. v DDM Libertin.

Vítězům moc gratulujeme. Z výsledků máme velkou radost a všem děkujeme za účast!

Za vyučující AJ

Kateřina Hodanová