Během měsíců března a dubna se naše třída zúčastnila několika zajímavých aktivit.

Zúčastnili jsme se zeměpisného projektu Planety Země 3000 tentokrát v programu o Senegalu. Seznámili jsme se s historií, kulturou, náboženstvím, faunou, florou, průmyslem této nejzápadnější země afrického kontinentu, které se přezdívá perla Afriky. Opět to bylo krásné a poučné, odnesli jsme si úchvatný zážitek.

Velmi zajímavé bylo divadelní představení v kulturním domě Crystal s názvem Čapkoviny aneb co mám na světě rád. Divadelní klub mladých předvedl kaleidoskop divadelních monologů a dialogů, které byly podbarvené nádhernými swingovými melodiemi Jaroslava Ježka.

Zábavná a nápaditá akce „Den bez školních tašek“ proběhla na naší škole, kdy naši žáci si měli přinést učení v jiném obalu, než je školní batoh. Objevili se nákupní tašky, košíky, kufry … Akce byla velmi zdařilá.

Pro naši třídu, jak i pro ostatní žáky devátých tříd nejdůležitější jarní aktivitou bylo úspěšné složení přijímacích zkoušek na střední školy. Zkoušky již proběhly a my se můžeme v klidu připravovat na rozloučení deváťáků se základní školou, které proběhne v kulturním domě Crystal 27.6.2023.