Náš druhý den začal bohatou snídaní. Po snídani za námi přišli lektoři Láďa a Štěpánka, aby si prohlédli naše návrhy loutek. Na dnešní den si pro nás připravili celodenní výlet nazvaná Po stopách dřevaře na Dračí skálu. Než jsme vyrazili s batůžky plnými svačiny a pití, poslechli jsme si popis „Strážců času“ které bychom na naší výpravě dnes také mohli potkat. Každý si podle popisu měl nakreslit, jak asi takový Strážce času vypadá.

Celou cestou nás provázela legenda vztahující se právě k Dračí skále o lesníkově dceři, kterou chtěl sežrat drak. Legendu jsme postupně po cestě četli a když jsme došli až na dračí skálu dozvěděli jsme se, jak to dopadlo. Celý příběh jsme si u skály zahráli jako divadelní představení, což byla veliká legrace. Cesta byla plná nejen příběhu o drakovi, ale také her, úkolů spojených se stopami zvěře a zajímavých informací o přírodě. Viděli jsme malou zmiji, velkou ještěrku, stopovali jelena, v tůňce pozorovali chrostíky i pulce mloků. Cestou také všichni sbírali zajímavé klacíky a přírodniny na čtvrteční vyrábění loutek.

Také jsme navštívili Přírodní památku Pod Dračí skálou, kde se děti setkali se Strážci času. Každý si je ráno představoval trochu jinak, ale nakonec jsme zjistili že to jsou starobylé vzácné tisy. Je to proto že tyto stromy mohu růst až 3000 let, a proto jistě zažili příběhy mnoha pokolení.

Na konci naší výpravy nás čekala odměna u přehrady Fojtka. Jednak při pozorování a krmení opravdu velikých kaprů, ale hlavně všichni dostali malinovou limonádu na zahnání žízně. Zmrzlinu ve stánku ještě neměli tu si třeba koupíme příště.

Cesta do ubytovny nám potom už rychle utekla, a hlavně jsme se těšili na polévku a špagety k večeři. Zítra nás čeká odpočinek po náročném dni. Nepůjdeme nikam na daleký výlet, ale vyzkoušíme si dávné řemeslo barvířů látek a zpracovatelů ovčí vlny spojené s povídáním o životě ovcí.