Ve druhém dubnovém týdnu se žáci z 2.C posílení o sedm žáků ze 3.B vydali na ozdravný pobyt do Ekocentra Střevlík v Oldřichově v Hájích. Čekal je zde celotýdenní program nazvaný „Putování za řemesly“.

Během svého pobytu si mohli pod vedením zkušených lektorů vyzkoušet práci dřevařů, truhlářů, pekařů, barvířů tkanin, pasáků ovcí i zpracovatelů ovčí vlny. Z přírodnin, které našli při putování po Lužických horách, výrobků z plstění ovčí vlny i batikovaných látek, které si sami vytvořili, si s jen malou pomocí lektorů vyrobili nádherné loutky. Při celodenní túře došli až na Dračí skálu opředenou legendou o drakovi, který sužoval zdejší kraj. Po cestě se učili poznávat stopy zvěře, mohli pozorovat pulce skokanů zelených, malou zmiji, dravce a další zajímavosti zdejší jarní přírody.

Jarní pobyt v Lužických horách spojený s ekologickou výchovou a získávání zkušeností o tom jaká je cesta od suroviny až k výrobku všechny moc bavil. Žáci zažili příjemný pocit z dobře odvedené práce a radost z vlastnoručně vyrobených výrobků. Všichni se už teď těšíme na další společné zážitky.