Ve čtvrtek 2.11. proběhl na naší škole halloweenský den. Strašidelná atmosféra se nesla celou školou a děti se mohly zúčastnit hned tří soutěží. První z nich byla soutěž o nejlepší vlastnoručně vyrobenou masku, jejíž vítěze vybírali v každé třídě zástupci školního parlamentu. Viděli jsme spoustu krásných masek od kostlivců, čarodějnic, přes klauny, piráty a další strašidla až po vojáky či policajty.

Dále se soutěžilo o nejlépe halloweensky oblečenou třídu. Na prvním stupni se nejlépe oblékly třídy 3.C a 4.B, druhé místo patří třídě 2.B a místo třetí si rozdělily třídy 1.A a 2.A. Mezi druhostupňovými žáky se na Halloween nejlépe připravila třída 7.B, v závěsu za ní potom třída 7.A a třetí příčka patří třídě 8.A.

Třetí soutěží byla ta o nejlepší halloweenskou dobrotu. Zde byla účast opravdu hojná a zapojilo se téměř 60 dětí napříč celou školou. Mezi výrobky se objevila nejrůznější zpracování rakviček, duchů, hrobečků či celých hřbitovů nebo halloweensky ozdobené muffiny či makronky. Nechyběli ani pavouci nebo dýně. Za účast a kreativní nápady všem moc děkujeme, zasloužíte si velkou pochvalu za práci, kterou jste si s dobrotami dali. Všechny dobroty byly moc podařené a pro nás tak bylo nelehkým úkolem vybrat ty vítězné. Nakonec jsme rozhodli takto:

1.stupeň:

1. místo: Gabriela Pekárková, 1.B

2. místo: Marek Hlůžek, 4.B a Adam Charvát, 4.B

3. místo: Matěj Soušek, 1.B

2. stupeň:

1. místo: Anna Jirsová, 6.B

2. místo: Rebecca Klivická, 6.B a Kryštof Svoboda, 6.C

3. místo: Valerie Zemanová, 9.B

Máme radost, že se zapojilo tolik dětí, doufáme, že si všichni halloweenský den užili a těšíme se na další akce na Tyršovce.

Mgr. N. Nefedová a Bc. K. Hodanová